Freno Air

En innovation helt tagen ur luften.

I dagens globaliserande värld ökar behovet av hållbara transporter av människor och gods. Freno utvecklar luftfjädring och chassilösningar i världsklass för att möta kraven från framtidens transportbehov. 

Freno Air utvecklar innovativa transportlösningar som nyttjar luftfjädringens fördelar. Nya och välkända transportlösningar för lätta lastbilar till exempel Citytrailer, DockOn, Eurochassi och AWK-system för färdtjänst och taxi

Freno Integrated Partner VW
SB Cert ISO 9001
Medlem i Svenska LVC Föreningen

FRAMTIDENS TRANSPORTLÖSNINGAR

Ända sedan ingenjören Anders Sjölund började utvecklade Freno Airs första luftfjädringssystem 1993 så var visionen glasklar. Utveckla framtidens transportlösningar. Genom att kombinera kundanpassade chassin och luftfjädringssystem så skapade man en mängd unika produktivitetshöjande fördelar för logistik-, persontransport- och utryckningsbranschen.

Idag, 40 år senare, är Freno Air marknadsledare och den mest erfarne utvecklaren av högkvalitativa lösningar till chassi- och luftfjädringssystem för lätta transportfordon.

Hand i hand med ledande fordonstillverkare

På Freno Air bedrivs också ett nära samarbete med världens fordonstillverkare. Smarta och högkvalitativa lösningar har resulterat i att man etablerat sig som en långsiktig och uppskattad partner. Det har också inneburit att Freno tilldelats ett LONO (Letter of no objection) från flertalet av dem. 

Med välkända produkter som CityTrailer, DockOn, Eurochassi och AWK är Freno den ledande aktören på marknaden.

Kontinuerlig FORSKNING OCH utveckling

För att säkerställa Frenos omtalat höga produktkvalité så bedrivs ett kontinuerligt utvecklingsarbete med att testa och vidareutveckla sin luftfjädringsteknologi och chassilösningar. Materialval, funktionalitet, hållbarhet och möjlighet till service och underhåll prövas samt omprövas ständigt. 

I verksamheten läggs också ett stort fokus på att skona tillverkarnas originaldetaljer och minimera slitage. Regelbundna mätningar genomförs för att säkerställa den höga kvaliteten.

Service när och där du behöver det

Trots produkternas höga kvalité så går det inte att undvika underhåll och slitage. Vi vet hur viktigt det är för våra kunder att undvika oväntade stillestånd. Av den anledningen har vi ett väl utbyggt servicenät eftersom det är en central del i vårt totala erbjudande. 

Vi arbetar kontinuerligt med att bygga ut nätet av servicestationer och idag finns vi representerade med fler än 70 servicestationer över hela Sverige.

Om du har behov av ökad körstabilitet, snabbare lastning/lossning eller ökad lastkapacitet i ditt transportfordon så läs mer om våra produkter och lösningar eller kontakta oss. Vi kan hjälpa dig till en enklare vardag, effektivare verksamhet och bättre arbetsmiljö.